Schrijfwerk

Dichterlijk

Schrijven begon bij poëzie. Al in de jaren tachtig bracht ik bundels uit in eigen beheer. In eerste instantie waren dit bundels van wissenelende duos die ik vormde.

Bijvoorbeeld met Ruud Sauer (alias Krot en Ketchup) verscheen de bundel “Blijft hangen” met hoofdthema de schoonheid van het verval.

Van losse gedichten werd het al snel een verhaallijn. Zo heb ik Sfinx PodiumPoëten opgericht (Met Peter van der Leeuw en Chantalle Willems) en enkele voorstellingen gemaakt op basis van onzer gedichten. Ego Eighties, Umweltschmerz zijn hier twee titels van.

Later ben ik ook solo gaan optreden, waarbij ik mijn teksten niet als kale voordracht wilde brengen maar het publiek boeien en vermaken, met stukjes conference, muziek en andere vormen.

Daarnaast heb ik enige tijd samengewerkt met Dichters uit Epibreren.

Drie bands op basis van poëzie heb ik opgericht:

Muze – akoestische gitaar, zang, spoken word. Opgericht eind jaren negentig en nog steeds actief. Jazzy invloeden, van tekstuele experimenten tot volwaardige songs. 3e prijs Liedjesfestival. Met Mervyn Gerds, Geelke van Dellen.

CapCam – digitale creaties op basis van teksten. Wwegwaaiende klanten en strakke beats. Met Michel van Kerkhof en Martijn Grit

Duystr – Rasmuzikanten en maffe dichters, freaky soundscapes en rock’n roll. Verschillende optredens, maar de optredens waren eigenlijk gewoon jamsessies. Pop=Prima prijs finalist geworden. Met Ivo Bol, Wim Sebo, Jan Klug en Paul Jainnan Dun Singh. Er staat nagenoeg niets van online behalve deze clip – toen ik de band al had verlaten 🙁

Theater

Geleidelijk aan werden mijn teksten langere dialogen en ontstonden theaterstukken. Voor de studenten vereniging waar ik soort van lid van was heb ik vaak meegedaan aan het theaterfestival voor hogescholen en nagenoeg altijd de eerste prijs gewonnen. Met cabaret maar ook psychedelische verhalen.

Daarnaast heb ik andere groepen geregisseerd en ook voor hen geschreven. Zo wilde ik voor de studievereniging van Geneeskunde graag Anna Karenina gebruiken maar daar was nog geen toneelbewerking van dus hie heb ik gemaakt.

Ook volledig eigen verhalen hen ik in theatervorm geschreven.

Romans

Toen ik een theaterstuk van mijn hand aan een vriendin leit lezen zei ze “dit leest als een roman” – en vervolgens heb ik er inderdaad een roman van gemaakt, Catonica. Maar ook Felina Mortes, Love@firstsig.ht, De Morbidabele, Exit Lativa en Warme Oorlog zijn romans van mijn hand.

Ik heb deze destijds onder mijn eigen stichting uitgegeven, er zijn geen exemplaren meer.