Maatwerk?

Als je een opdracht geeft voor het maken van een schilderij speciaal voor jou is dit het proces. Samen bepalen we een aantal zaken die van essentieel belang zijn.

Onderwerp

Ik werk in principe vanaf foto’s – en als je die niet hebt kan ik die voor je maken. Het is van belang dat de foto’s scherp zijn in juiste resolutie, mooie belichting, goede compositie. Hierbij kan ik je helpen, desnoods op afstand. Bij een portret is een goede foto maken eenvoudiger dan bij een stilleven maar verkijk je er niet op. Een matige foto kan geen geweldig schilderij opleveren. Oh ja, ik schilder wat ik zie, dus ik maak je niet jonger.

Afmetingen

In mijn atelier staan altijd wel een paar oude lijsten, en als een van deze je aanstaat is daarmee de maat bepaald 🙂

Dat hoeft niet beperkend te zijn, elke maat van 20 bij 20 tot 100 bij 100 centimeter is in principe mogelijk.

Ondergrond

Wil je graag dat ik je schilderij op doek maak, of op houten paneel? Dat laatste is steviger en werkt voor mij prettiger. Een houten paneel heeft ook een langere levensduur dan doek.

Kleurstelling

Op basis van de foto kan de kleurstelling nog iets worden aangepast. Wil je dat de kleuren wat helderder zijn of juist ingetogen? Met nabewerking van de foto kan ik dit voor je doen. Ik deel de uiteindelijke foto natuurlijk met je voor ik echt aan de slag ga.

Uitvoering

Als we alles samen hebben bepaald kan ik aan de slag. De prijsstelling is simpel: 75 eurocent per vierkante centimeter, dit is een erg gangbare prijsbepaling en marktconform. Je weet vantevoren waar je aan toe bent. Elk jaar januari gaat deze prijs enkele procenten omhoog. De opdracht datum is hierbij bepalend.

Over de tijd die ik nodig heb om jouw werk te maken kan ik moeilijk een uitspraak doen, dat is afhankelijk van afmetingen, complexiteit, mijn agenda. Stel dat ik voldoende tijd heb dan kan een werk van 30*40 binnen twee maanden gereed zijn maar let wel dat het hierna echt lang moet drogen voor ik het kan vernissen.

Gedurende het proces maak ik een aantal foto’s en deel deze met je, zodat je het proces kunt zien maar ik ook bepaalde keuzes met je kan delen. Wil je glanzende vernis of juist mat? Heb je een oude lijst die gerestaureerd moet worden? Vraag het want het kan.

Levering

Zodra het schilderij helemaal af is, gedroogd en in de vernis gezet, ingelijst en wel, kan ik het werk afleveren. Afhankelijk van je locatie is dat persoonlijk of via een bezorgservice. Ik woon in Groningen. Verzenden met verzekering kost ongeveer 15 euro voor Nederland.

Betaling

Bij aanvaarding van de opdracht vraag ik een aanbetaling van 50%. Bij oplevering volgt de restbetaling. Meerkosten zoals lijstwerk, bezorgkosten, tijd voor het maken van de foto breng ik natuurlijk ook in rekening maar vertel dit op voorhand. Als je wil dat ik bij jou in Vlissingen foto’s kom maken zit daar natuurlijk veel reistijd in. Daarvoor reken ik dan 21 cent per kilometer.

Voorbeeld: voor onderstaand schilderij van 30 bij 40 centimeter kom je inclusief standaard lijst en verzending op 965 euro.